Testtoren regenwaterafvoer

Project informatie

Akatherm heeft een toren gebouwd naast hun productie faciliteit.  Deze toren telt 7 verdiepingen en zal gebruikt worden om demo’s en testen uit te voeren op hun water afvoer producten..  Er zijn meerdere water circuits in de toren gebouwd die verbonden zijn met 3 pompen in de kelder waar ook een water bassin staat van 15m3.  Om het water door het correcte circuit te sturen zijn er in hele toren kleppen geplaatst. Druk- en flowsensoren zijn op de leidingen geplaatst om de effecten van toenemende en afnemende waterflow te meten.

Systeem Architectuur

VI Technologies ontwikkelde een LabVIEW applicatie om de waterflow te regelen (pompen, kleppen, …) en de systeem status te visualiseren en te loggen. De applicatie heeft een modulair ontwerp zodat nieuwe onderdelen en visualisaties van het systeem gemakkelijk kunnen worden toegevoegd.

De applicatie is geïnstalleerd op een centrale PC op de begane grond.

De gebruiker kan remote inloggen op dit system met een Windows Surface laptop die verbonden is met het WiFi netwerk in de toren. Zo kan de gebruiker tijdens het uitvoeren van demo’s en experimenten de effecten in hun producten bekijken ongeacht op welke verdieping ze zich bevinden.

Modulaire hardware is gebruikt om dit system van pompen, kleppen en sensoren aan te sturen. Op verschillende verdiepingen in de toren zijn National Instruments ethernet CompactDAQ systemen geplaatst met de juiste C-Series I/O-modules om de pompen en kleppen aan te sturen en de sensoren uit te lezen.