HCCP PCB Test framework

Honeywell Customized Comfort Products (HCCP) ontwerpt en produceert producten voor thuiscomfort zoals thermostaten, klimaatregeling en ventilatiesystemen. Alle PCB's bij HCCP moeten geprogrammeerd en functioneel getest worden.

Het testsysteem bestaat uit een testkast en een fixture voor de PCB. De fixture is een systeem waar de PCB op een pennenbed (bed-of-nails) geplaatst wordt. De pennen maken contact met verschillende testpads op de printplaat.

De fixture is met de testkast verbonden door middel van één connector. De kast bestaat uit een standaard PC, voedingen en diverse test- en programmeerapparatuur zoals een Agilent 34980A multifunctionele schakel/test unit en NEC, Atmel en Honeywell programmeer- en communicatieapparatuur .

HCCP heeft 5 identieke testkasten en een aantal product-specifieke fixtures. elke fixture kan op elk van de vijf testkasten worden aangesloten.

Het hart van de software op de testsystemen is National Instruments TestStand. De sequences die gebruikt worden om de producten te testen worden gemaakt met behulp van de sequence editor die standaard met TestStand wordt meegeleverd (De TestStand Sequence Editor). Deze sequences kunnen worden uitgevoerd vanuit deze sequence editor (dit is vooral het geval tijdens de ontwikkeling van de sequences) of ze worden uitgevoerd door de Operator Interface. De Operator Interface communiceert met behulp van een API met configureerbare componenten van de TestStand Engine zoals user management, database- logging, het genereren van rapporten, enz. om bijvoorbeeld informatie te krijgen over het te testen product (DUT – Device Under Test) en om zo de aangesloten testfixture te detecteren.

Om de continuïteit van het testen in geval van een netwerkstoring te garanderen, is de TestStand engine op elke teststation dusdanig geconfigureerd dat de resultaten van de tests worden opgeslagen in een lokale MySQL database. De centrale database server maakt ook gebruik van een MySQL server die de gegevens uit de databases op de teststations haalt en opslaat in de centrale MySQL database.

Deze centrale gegevens worden gebruikt door de operator interface om statistische informatie over de huidige lopende batch van producten weer te geven. De resultaten kunnen op elke desktop PC (of als zelfstandige toepassing op de test stations) worden weergegeven met behulp van de voor HCCP specifiek gemaakte Analysis Tool gemaakt in LabVIEW.

Om testen uit te voeren, interactie met de DUT te hebben en metingen te doen, maken de test sequences gebruik van LabVIEW VI's uit de driverbibliotheek, gemaakt voor deze specifieke setup. De meeste onderdelen van deze bibliotheek hebben interactie met hardware zoals voedingen, meetapparatuur en programmers. Andere modules zijn interfaces voor communicatie met de DUT's, zoals Honeywell SVM, SVM UART en CC300 seriële communicatie.