BOB - Body Opponent Bag

BOB is een applicatie ontwikkeld in opdracht van Maastricht University.

De applicatie wordt gebruikt bij een onderzoek met als doel de risico's van impulsieve agressie te begrijpen.

Om dit onderzoek uit te voeren, heeft de universiteit een bokszak gekozen in de vorm van een persoon die de naam ‘BOB’ heeft gekregen. Tijdens het experiment, is de kracht gemeten die een persoon met   2 bokshandschoenen kan genereren. Wanneer een stoot op BOB wordt waargenomen, wordt de kracht geïntegreerd met de impuls van dat moment. Tijdens het experiment krijgt de proefpersoon een aantal feedback geluiden te horen om zo de proefpersoon aan te zetten tot actie.

De applicatie maakt gebruik van een National Instruments USB-6008 apparaat. BOB maakt gebruik van de 8 analoge input-kanalen om zo krachtmetingen uit te voeren. Er worden 4 kanalen gebruikt voor de linker bokshandschoen en 4 voor de rechter handschoen. Elk kanaal heeft een krachtsensor op de handschoen, zodat elke handschoen 4 krachtsensoren heeft. Tijdens het experiment worden de 8 kanalen gesampeled me een frequentie van 1 kHz en gecombineerd tot 1 krachtmeting per handschoen. Op het moment dat de kracht van een stoot een bepaalde drempel bereikt, wordt de slag gedetecteerd en de bijbehorende impuls bepaald. Gedurende het experiment worden de gemeten krachten gestreamed naar de harddisk en wordt de laatste 1 minuut data weergegeven op het scherm evenals de impuls annotaties en de voortgang van het experiment .

Voor test-en demonstratiedoeleinden heeft de applicatie ook een ingebouwde simulator. De LabVIEW applicatie is geprogrammeerd met behulp van object geörienteerde ontwikkel technieken, dat zorg draagt voor makkelijk uitbreidbare software om zo eventuele aanpassingen in de toekomst te vereenvoudigen.